Sfeervol thuiskomen

Na een lange dag op werk, op studie of ergens anders, is er niets fijner dan thuiskomen en een avond lekker te kunnen ontspannen op de bank. Wat eten klaarmaken, een drankje erbij en een goede film. Klinkt goed, toch? Wat deze avond nog veel fijner kan maken, is een sfeervol huis. Dit betekent niet alleen een opgeruimd huis, maar ook een gezellig huis, dat rust en kalmte uitstraalt. Iets dat hierbij kan helpen, zijn geurkaarsen. Een geurkaars is een kaars met een geurtje erin. Ze komen in allerlei vormen en maten en in verschillende geuren. Geurkaarsen in huis kunnen enorm bijdragen aan rust, ook vanwege de geur die een kaars kan verspreiden. Kies bijvoorbeeld voor een slaapopwekkende lavendelgeur of een ontspannende jasmijn of rozengeur. Ook zijn er wat pittigere geuren te vinden, zoals kaneel. In de zomer kun je citronella-kaarsen gebruiken en zo de muggen op een afstand houden. Zo maak je met geurkaarsen jouw huis niet alleen sfeervoller, maar gaat je huis ook ontzettend lekker ruiken.

Het oog wil ook wat

Geurkaarsen komen vaak, anders dan normale kaarsen, in mooie verpakkingen. Wanneer de kaars brandt, lichten deze potjes mooi op en schijnt het licht zacht en sierlijk door jouw woonkamer heen. Behalve sfeer en lekkere geuren, creƫren geurkaarsen dus ook een mooi aanzicht. Kan niet beter. Wanneer de kaars is opgebrand, kun je het potje laten weken en afwassen, op deze manier houd je een mooie pot over waar je een heleboel andere dingen mee kunt doen. Je kunt hier bijvoorbeeld make-up kwasten in bewaren, of een klein plantje in zetten.

Verschillende soorten geurkaarsen

Zeker na een lange dag werken, is het fijn om een geurkaars te branden die helpt ontspannen en in slaap te vallen. Hier zijn enkele geurkaarsen die daarbij kunnen helpen.

Lavendel

Lavendel werkt goed wanneer je veel piekert of slaapangst hebt. Het heeft een kalmerende werking op je gehele zenuwstelsel en hiermee dus op je lichaam en je geest.
Bovendien vertraagt het je hartslag, waardoor je automatisch makkelijker in slaap valt.

Bergamot

Deze geur werkt niet direct slaapverwekkend, zoals lavendel, maar helpt wel heel goed bij het loslaten van stress. Aangezien stress een veelvoorkomende reden is waarom mensen niet kunnen slapen, kan dit helpen bij het in slaap vallen.

Kamille

Deze geur draagt bij aan het ontspannen van je lichaam, het kalmeren van de geest en het kunnen loslaten van stress.

Uiteraard kan het combineren van verschillende kaarsen ook goede effecten hebben. Probeer eens uit welke kaars voor jou het beste werkt, het is natuurlijk ook belangrijk dat je ze lekker vindt ruiken. Vergeet voor het slapengaan niet de kaars uit te doven en zet ze op brandveilige plekken neer. Op deze manier kun je met geurkaarsen in je huis meer ontspannen.

Bron: atmyhome.nl http://www.atmyhome.nl