Op zoek naar mooie kamerplanten voor sfeer in huis?

In veel huishoudens kom je ze tegen. Soms klein en puntig, soms groot en rond. Planten, je hebt ze in alle vormen, maten en kleuren. In alle windstreken hebben planten bepaalde kenmerken gekregen die het juist in dat gebied goed doen. Een woestijnplant heeft een dikke stam en kleine naalden, zodat er minimaal vocht verdampt. In het tropisch regenwoud hebben de planten vaak grote bladeren om zoveel mogelijk regen op te kunnen vangen. In andere streken heb je weer winterharde planten die het ook in ijzige temperaturen uithouden.

Planten verhogen het welbehagen in huis

Waar iedereen het over eens is, is dat planten goed zijn voor een behaaglijk klimaat in huis. Ze zuiveren de lucht en zorgen voor fotosynthese (ze maken zuurstof van CO2). Daarbij is het goed voor de balans in huis, de feng shui wordt bevorderd.

Planten ter decoratie

Naast de zuivering van de lucht is een plant ook goed als decoratief object. Een hoek in de huiskamer heeft veel meer cachet als er een mooie plant staat. De slaapkamer is sfeervoller met een plant naast het bed. Maak een mooie combinatie van passende woondecoratie en een plant die daarbij past. Je kunt altijd een plant vinden die geschikt is, want er zijn letterlijk duizenden soorten. Daarbij heb je keuze uit kleur van het blad, hoogte van de stam, grootte van de bladeren, lengte van de takken, hoeveelheid bladeren etc.

Planten kopen

Planten zijn op veel plekken te koop, zowel in fysieke winkels als ook online. Het aanbod online neemt in rap tempo toe en ook de service om de bezorging heen is sterk verbeterd. Zo kan tegenwoordig een plant direct van de kweker, snel en koel vervoerd worden in een doos waarin de plant niet beschadigd. Je kunt daarom prima online een plant kopen. Ga lekker achterover zitten en visualiseer een plant op de plek waar je één voor zoekt. Is dit een grote plant? Wat voor bladeren heeft deze en welke kleur? Ga vervolgens online, bijvoorbeeld de sfeervolle webshop VanKaarstotServet, en zoek een mooie kamerplant.