Oosterse accessoires, kijk eens naar meer dan lampen

Wanneer je de meeste mensen vraagt wat typische Oosterse accessoires zijn, krijg je vaak als antwoord ‘kaarsjes en lampen.’ Veel mensen weten niet dat er nog veel meer soorten Oosterse accessoires zijn waarmee je je (woon)kamer een andere uitstraling kunt geven.

Kleine meubeltjes;
Er zijn diverse soorten kleine tafeltjes, kastjes en kistjes te krijgen, vaak uitgevoerd met schilderingen of ingelegd met mozaïek. Wanneer je deze in een hoekje in de kamer plaatst met wat bijpassende accessoires, heb je al vrij snel een Oosters hoekje in je kamer met de mystieke uitstraling uit 1000 & 1 nacht.

Marokkaans theeservies;
Hoewel er ook nieuwe varianten te verkrijgen zijn, zijn er als je goed zoekt nog authentieke winkeltjes nog in veel gevallen antieke theeserviesjes te krijgen. Met een theepot, suikerpot en theeglaasjes kan je een uniek arrangement maken op bijvoorbeeld een tafeltjes of dienblad.

mooie oosterse accessoires

Marokkaanse potten;
Er is een ontzettend groot aanbod in Marokkaanse (en andere Oosterse) potterie, of het nu gaat om vazen, borden of bekers. De authentieke Marokkaanse stijl zal per direct een ander uiterlijk geven aan je kamer. Of dat nu op tafel is tijdens het eten, of als toevoeging aan je interieur.

Wandtegels en plavuizen;
Eerlijk is eerlijk, dit valt niet meer direct onder accessoires maar ze kunnen je keuken, badkamer of elke andere ruimte waarin je ze wilt toepassen een heel ander uiterlijk geven. Of je nu kiest voor de geglazuurde wandtegels in een kleur of voor de wilde patronen, deze tegels of plavuizen zullen zeker de kamer naar een ander niveau tillen.

Antiek;
Wie zijn woning helemaal naar een andere dimensie wil brengen kan ervoor kiezen om antieke Marokkaanse meubels te integreren. Veel van deze stukken zijn meer dan 150 jaar oud, waardoor je zeker bent van een uniek stuk in je collectie. Kies uit deuren, bankstellen, kozijnen, kamerschermen en stoelen om een begin te maken. Handgemaakte spullen met een eigen geschiedenis.