Hoe Oosterse interieur en een chaotische persoonlijkheid bij elkaar passen

Ben jij een chaotisch persoon en is dit eenvoudig terug te zien in jouw interieur? Waarschijnlijk krijg je vaak scheve blikken en denk je zelf dat het misschien een idee is om “die rommel” dan toch maar eens op te ruimen.

Niet doen! Als jouw persoonlijkheid zich het prettigst voelt bij een klein beetje chaos dan is het beter om je hier, met mate, aan toe te geven dan alles op te ruimen. Je kunt je bijvoorbeeld toegeven aan chaos in je woonkamer door deze een stijl aan te meten waar chaos onderdeel van uit maakt.

Oosterse interieur: één en al chaos

Eén van de stijlen waar chaos een grote rol speelt is de Oosterse stijl. Wanneer je de gemiddelde huiskamer in een Arabisch land binnen komt, zul je zien dat de woonkamer, de slaapkamer en alle andere vertrekken in het huis vol staan met allerlei spulletjes. Denk hierbij aan kussens, poefjes, (thee) glazen en nog veel meer.

Je begrijpt het dus al in de Arabische stijl chaos “normaal” gevonden wordt. Dat komt omdat deze chaos gecontroleerd en bewust wordt aangebracht. Combineer de vele accessoires met de warme accenten zoals bruine/rode muren, prachtige handgemaakte zilveren Oosterse lampen en paarse/gele tegels zet je een chaotisch huishouden om in een uniek en gezellig interieur.

arabische lamp

Waarom werkt een Oosterse interieur wel?

Waarom past chaos wel goed in een Oosterse setting maar niet ergens anders? De kunst zit het in het goed uitzoeken van de juiste accessoires. Het is dus niet de bedoeling dat je van alles rond laat slingeren. Door de bepaalde accessoires met elkaar te combineren creëer je een drukke maar gezellige omgeving welke een warme atmosfeer uitademt.

Juist omdat alles zo perfect is uitgekiend, raak je niet het overzicht kwijt en heb je niet het gevoel dat alles op je afkomt. Voor iedereen die helemaal niets heeft met een minimalistische vormgeving waar alles zwart/wit en leeg zonder bezieling is, is dit dus een mooie uitkomst.

Oosterse interieur hoeft niet duur te zijn

Het creëren van een Oosterse interieurgeving hoeft niet prijzig te zijn. In Nederland en in België zijn talloze winkels te vinden die unieke Oosterse accessoires verkopen die jouw woonkamer of slaapkamer kunnen verrijken en die typische Oosterse sfeer te geven.

Ook Oosterse muurlampen en tafellampen zijn te koop. Je kunt tegenwoordig zelfs authentieke Oosterse spullen op het internet bestellen in een webshop. Deze spullen zijn met de handgemaakt in landen als Marokko en Egypte en speciaal naar Nederland geïmporteerd. Je zult ervan versteld staan hoe betaalbaar een Oosterse inrichting is!

oosterse verlichting en lampen