Creëer meer sfeer in huis door fotoplanken

Heb jij ook zoveel foto’s op je telefoon of harde schijf staan, maar weet je niet wat je ermee zou moeten doen? Het is een leuk idee om de foto’s in een fotoalbum te laten afdrukken, maar als je de foto’s ergens op een leuke plek in huis ophangt, heb je er meer plezier van! Dan kun je er immers vaker naar kijken. Een leuke manier om foto’s in huis te hangen, is door middel van een fotoplank.

Fotoplank is niet alleen voor foto’s

Een fotoplank kun je heel makkelijk ophangen, bijvoorbeeld boven je bank. Zet hier een aantal lijstjes op met je favoriete vakantiefoto’s en je woonkamer krijgt gelijk een persoonlijke touch! Naast fotolijstjes kun je natuurlijk ook andere decoratiemateriaal op de fotoplank zetten, zoals schilderijtjes, geurkaarsen, plantjes of leuke boeken. Het mooie van een fotoplank is dat je heel makkelijk er verschillende spulletjes op kunt zetten en altijd lekker kunt afwisselen.

Ieder seizoen weer iets anders

Als je een schilderij boven je bank hangt aan de muur, dan zul je minder gauw van schilderij wisselen. Heb je een fotoplank boven de bank, dan ben je veel meer geneigd om af en toe de inhoud op zo’n fotoplank te veranderen. Je kunt bijvoorbeeld rond kerstmis allemaal kerstfoto’s en -decoratie op je fotoplank zetten, terwijl je in de zomer juist schelpen van het strand erop kwijt kunt! Op deze manier kun je dankzij een fotoplank je huisdecoratie helemaal naar smaak invullen, op ieder moment van het jaar.

Meer sfeer in huis

Fotoplanken staan eigenlijk altijd leuk in elke ruimte in het huis. Zoals eerder gezegd, kun je de fotoplank boven je bank in de woonkamer hangen. Uiteraard kun je ook voor een fotoplank in je slaapkamer gaan! Of wat dacht van de gang of bij de trap? Fotoplanken zijn een leuke manier om je persoonlijke spulletjes te etaleren in huis. Het neemt niet veel plek in beslag en je kunt er iedere kamer of ruimte in huis eigen maken door er leuke dingen op te zetten die voor jou persoonlijk veel betekenen.

Mix & Match

Je bent uiteraard niet beperkt tot een enkele fotoplank! Creëer een speels effect door meerdere kleine fotoplankjes aan je muur te monteren. Je kunt variëren met het soort fotoplankje, zoals zwarte, witte, hout-kleurige planken. Afhankelijk van jouw decoratiestijl en de kleur van je muren, kun je dus altijd een bijpassende fotoplank uitzoeken. Een zwarte fotoplank staat bijvoorbeeld erg leuk op een witte muur. Heb je een landelijke decoratiestijl in huis? Dan zijn robuuste hout-kleurige fotoplanken bijvoorbeeld erg bijpassend! Ook met de lengte van de fotoplank kun je variëren. Verder kan je bijvoorbeeld trapsgewijs een aantal fotoplankjes ophangen, of ga voor een aantal plankjes van verschillende lengtes onder elkaar. Je kunt de fotolijstjes die je op je fotoplank zet, ook mixen & matchen! Hoe leuk is het om bijvoorbeeld tweedehands winkeltjes en marktjes af te struinen en allemaal verschillende fotolijstjes te verzamelen? Zet deze samen op een fotoplank met foto’s van je vrienden en familie erin en creëer zo je unieke fotocollage!